sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kirjoja ja kynttilöitä

Juuri nyt, koulukirjavuorten kasvaessa ja vaatiessa yhä enemmän tilaa hyllystä, haluaisin pitkästä aikaa kunnolla uppoutua lukemiseen. Ostaa kasan ihania kirjoja kirpputorilta, pinota ne sängyn viereen ja viettää koko päivän peiton alla kirjaan uppoutuneena nousematta välillä edes syömään. On vähän sääli, etten erityisemmin omista kirjoja. Se on rakkaan lähikirjastoni "vika". Tuttu, turvallinen lähikirjasto. Siellä jos jossain on palvelu kohdallaan. Yhden yläasteen tet-viikon vietin itsekin siellä kirjastontäteilemässä. Viimeisen Potter-kirjan varasin kirjastosta kuukausia etukäteen ja jo julkaisupäivänä sain sen ahmittavakseni. 

Sain kirjastokortin kolmevuotiaana, opin lukemaan ollessani viisi. Muistan, miten joskus ala-asteikäisenä kesälomalla äiti kielsi lukemisen loppupäiväksi huomattuaan minun lukeneen jo yli seitsemänsataa sivua päivän aikana. Loppupäivän luin piilossa - eihän hyvää kirjaa sovi kesken jättää!

Hmm, kaiken tämän pohdinnan jälkeen taidan palata todellisuuteen - ainakin siinä määrin, kuin sen rajoja ei voi siirtää - ja istahtaa kynttilämeren keskelle lukemaan lakitietoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti