perjantai 8. maaliskuuta 2013

Vyötepussukka

Kristallimuovi poltteli päästä kokeiluun ja kun siivotessa löytyi epämääräinen läjä vanhoja lankakerien vyötteitä, päätin kokeilla, pystyisikö vyötteistä ompelemaan jollekin keskeneräiselle neuletyölle projektipussukkaa. Kokeiluun päätyi pelkkiä Novitan vyötteitä niiden kestävän tuntuisen materiaalin, yhtenevien värien ja kokojen perusteella. Ja kyllähän niistä pussukan ompeli!


Liimasin vyötteet kangasliimalla vähän reunoistaan päällekäin kankaan nurjalle puolelle. Asettelin muovin päälle ja tikkasin vyötteiden saumakohdista. Sitten ompelin aikaan saadusta muovi-kangas-paperikerroksesta vuorettoman pussukan normaaliin tyyliini, ilman mitään erityistä ohjetta. 

Vaikeinta oli saada pussukka käännettyä saumojen ompelun jälkeen, ja itseasiassa vyötteet ottivat siitä vähän nokkiinsa - paperi kun ei kestä kovin rajua käsittelyä. Onneksi kuitenkin pidän tuosta vähän epäsiistimmästä jäljestä, mikä syntyi vyötteideiden rypistyessä ja joistain kohdista repeillessäkin. Pussukka on ihana, ja sinne mahtuu vaivattomasti lankakerä ja keskeneräiset Fredrika-sukat!


Vyötteiden taustaksi päätynyt kangas oli pala vanhasta, vaaleanpunaisesta, sydänkuvioisesta lakanasta, valkoinen 15 cm vetoketju löytyi äidin varastoista, vyötteet taas olisivat muussa tapauksessa päätyneet roskiin. Käytännössä pussukan materiaalikustannukset ovat siis olemattomat. Mutta voih, kyllä se vaan on ihana!


4 kommenttia:

 1. Onpas kiva!
  Kunpa mäkin olisin tollainen käsityöihminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään kyllä itekin!
   Käsityöt ei oikeestaan oo erityisen vaativia, ne vaatii vaan aikaa ja keskittymistä. Sultakin varmasti joku onnistuis! :)

   Poista
 2. Oot ihanan kekseliäs ! Ihailen sun luovuuttas ! :)

  VastaaPoista