keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Levyhylly I-K

Pitkästä aikaa jaksoin taas poimia levyhyllystä muutaman lätyn esittelyyn. Tällä kertaa väli iistä koohon, olkaa hyvät:


Idols: Suomen Idols, Idols 2005, Idols 2007, Idols 2008 Tähtiluokka
Haha, kenenpä hyllystä ei edes jotakin näistä Idols-levyistä löytyisi! Minä näemmä omistan neljän ensimmäisen suomen-tuotantokauden levyt, ja onhan noita tullut nuorempana kuunneltua reippaastikin.. Toisen tuottarin levyltä löytyvä Henna Heikkisen Hallelujah-veto on muuten ihan mahtava, kuunnelkaa ihmeessä, jos kyseisen levyn omistatte! Eikä tuo tietenkään ainoa tähtihetki noilla levyillä ole, esimerkiksi Johanna Hämäläisen versio My Immortalista ja Wellu Rowaltzin Frozen -tulkinta ovat soineet aikoinaan soittimessani ahkerasti.

Indx: Jeejeejee
Suomen toisen Popstarsin voittajan Indx'n yksi jäsen on kotoisin tuolta meidän citystä, joten tämä levy tietysti löytyy hyllystä. Asiallahan ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että olisin joskus nuorempana kenties kuunnellut kyseistä poikabändiä... Ei mutta joo, aikanaan soi paljon, nykyään kyllä saa ihan rauhassa pölyttyä hyllyssä.

Indica: Kadonnut puutarha, Valoissa
Indica-ihanuus, omnom. Kausittain tätä tulee kuunneltua, ja silloin kuuntelen paljon! Hyllystä löytyvistä levyistä Valoissa on soinut ehdottomasti enemmän, mutta Youtube-kuuntelussa A Way Away -lätty on saanut huomattavan reiluja minuutteja. Indica jostain syystä toimii ainakin omalla kohdallani melkein paremmin englanniksi, ja uudempi tuotanto ehdottomasti vanhaa paremmin. Okei, vanha on aika tuntematonta ekan levyn hittibiisejä lukuunottamatta. Ikuinen virta, Scarlett ja Vettä vasten soi aikoinaan reippaasti, mutta nykyään tosiaan tartun mieluiten uudempaan tuotantoon. Ja Nursery Crimesia tulee kuunneltua välillä liikaakin!

Jenni Vartiainen: Ihmisten edessä, Seili
Jenni Vartiaisen rakastaja tässä moi! Pakko heti tähän alkuun tunnustaa, että vaikka olen pianoa soitellu pitkään, ensin vuosia kansalaisopistossa ja sitten vieläkin useampia vuosia omaan tahtiin kotona, on Ihmisten edessä ainoa kappale, jonka osaan kokonaan ulkoa ja melkein takaperinkin. Mutta joo, asiaan. Ihmisten edessä -levy on ihan parhaimmistoa, ja jos pitäisi valita vaikka kymmenen levyä, joita loppuelämän kuuntelisin, olisi kyseinen kiekko melko varmasti listalla. Vedenalaista, Tuhannet mun kasvot, Kerro miltä se tuntuu, Elämänperhonen, Ihmisten edessä... Loistavia biisejä melkein koko levy täynnä! Seili on menestyksestään huolimatta mun mielestä se heikompi tapaus, vaikka ei sekään huono ole.

Jonna Tervomaa: Halo
Jonna Tervomaa oli kova sana joskus sillon vajaa kymmenen vuotta sitten. Haloa kuunneltiin sillon iskän kanssa jatkuvasti autossa. Pitkään aikaan en ole kuunnellut, en enää edes muista sitä, onko tuo levy hyvä vai ei. Pitäisi ehkä taas tutustua.

Kalle Ahola: Kadun aurinkoiselle puolelle
Hmm, onko mulla tällanenkin? En muista koskaan kuunnelleeni kokonaisuudessaan, mutta mulla on sellanen fiilis, että joku radiohitti tällä levyllä on. Joo, pitäisi ehkä tutustua paremmin jossain vaiheessa.

Katri Ylander: Katri Ylander, Kaikki nämä sanat
Meidän citystä oleva Idols-tähti, eli tietenkin multa löytyy Katri Ylanderin levyjä! Tuota debyyttiä kuuntelin paljon sen ilmestymisen aikoihin, kun taas Kaikki nämä sanat kotiutui hyllyyn vasta vähän aikaa sitten. Sieltä löytyy muutama täysosuma, esimerkiksi Kaikki nämä sanat, Unta ja Rakkaus ei rapistu sopivat toisinaan fiilikseen paremmin kuin hyvin. Minulle kausikuuntelijana Katri Ylander kuuluu samaan kauteen esimerkiksi Jenni Vartiaisen kanssa.

kls. @ Ristirock 2011

kls.: rikki. (EP), Kiitän luojaani sinusta, Sokea toista taluttaa, Vedä henkeä nyt
Kylläpäs tähän I-K-välille mahtuukin monta kivaisaa! kls. on parhautta isolla peellä! Kyseessä on toinen niistä bändeistä, jotka olen nähnyt livenä yli kymmenen kertaa, ja silti jokainen kerta on aina huikea. Tosin välillä välispiikkien kierrättäminen naurattaa, yhden biisin olen kuullut spiikattavan kolme kertaa samoin sanoin, haha. Mutta siis joo, keikkojen lisäksi kooälässältä tulee kuunneltua ensimmäisen ep:n nimibiisin lisäksi lähinnä kahta uusinta, joista marraskuussa ilmestynyttä Vedä henkeä nyt -levyä tällä hetkellä eniten. Ne on aika tasavahvoja levyjä, molemmilta tulee jokunen biisi skipattua, vaikkei mikään suoranaisesti ole huono. Tällä hetkellä ehdottomasti eniten soi Jeshua, joka muuten näyttää pitävän pari viikkoa vanhan puhelimeni soitetuimmat-listan kärkipaikkaa.

Kotiteollisuus: Kuolleen kukan nimi, Ukonhauta, Kotiteollisuus
Vielä yksi kiva tälle välille! Kottareita kuuntelen satunnaisesti, en erityisen aktiivisesti. Kuolleen kukan nimi -levy on ehtinyt hyllyssäni asua viikon, kun satuin sen halvalla löytämään alesta, ja oli kertakaikkiaan pakko saada Satu peikoista hyllyyn. Kotiteollisuudelta kuuntelen lähinnä niitä tyttöbiisejä, tyyliin Raskaat veet, Taivaankaunis ja Itken seinään päin, mutta aika vähälle pyöritykselle nekin lopulta jäävät.

6 kommenttia:

 1. täytyy kyllä sanoa että kuuntelet valtavan hyvää musaa :----)

  VastaaPoista
 2. Nää levypostaukset on kivoja, oon vähän kateellinen kun oot nähny kls.sän niin monta kertaa ja omistat noi kaikki hyvät levytkin, sekä vielä piti sanoa että toi uus banneri on ihana! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät, mietin aina näitä krijottaessa, että lukeekohan kukaan... kls. keikkaili täällä suunnalla jossain vaiheessa tosi ahkerasti, säännöllisesti ainakin pari kertaa vuodessa. Siihen vielä pakolliset MN-festarit päälle, niin keikkoja tulee kierrettyä puolivahingossa hirveesti..

   Jee, mun Picasa-räpellyksestä tykätään! :D

   Poista
 3. Täällä toinen jonka mielestä levyhyllypostaukset on kivoja! Tosi hauska nähdä mitä kaikkea (loistavaa) musiikkia sieltä on löytynyt, ehkä siksi että oon aina kavereidenkin luona ensimmäisenä kaivelemassa levyhyllyä. :D Mutta niin, tuolta löytyy haasteenpoikasta jollekin tylsälle hetkelle. (: http://lookinatemppu.blogspot.fi/2013/02/the-versatile-blogger-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, nyt on taas motivaatiota tehdä se seuraavakin osa, kun niistä siis tykätään! :)

   Haha, ehdin tuon haasteen bongata jo ennen tämän kommentin näkemistä!

   Poista