perjantai 1. helmikuuta 2013

88-terveiset Saksasta (viimeinkin)

Pitkään on luonnoksissa pyörinyt nää Saksan-matkan kuvat, ja nyt vihdoin päätin saada ne julkaistua. Montaa näitä ei tässä ole, enkä tekstiksikään jaksa pitkiä pätkiä runoilla Jos jotakuta kiinnostaa, niin ohjelmasta löytyy tarkempaa selitystä ja lisää kuvia meidän koulun blogista, tosin englanniksi.

Oltiin siis joulukuun alussa Saksassa viikko. Ensin yks yö omalla porukalla (minä, kolme kaveria ja kaks opettajaa), sitten viis päivää Ostfildernissä, joka on ihan lähellä Stuttgartia, joten oltiin myös siellä aika paljon. Sen jälkeen oltiin vielä oman porukan kanssa yö Münchenissä ennen kotiinpaluuta.


Tässä kuva ensimmäiseltä illalta Münchenistä. Ihania jouluvaloja ja luistelevia ihmisiä keskellä kaupunkia. Kuten näkyy, ei mun kameralla kauheesti pimeessä kuvailla..


Maanantaina päästiin perille meidän projektin saksalaiskoululle ja sieltä päädyttiin isäntäperheisiin. Ihan mahtavaa, että sain sen neljä yötä asua "omassa" huoneessa, jonka oveen oli askarreltu kyltti suomeksi! ♥


Tää kuva on Mercedes Benz -museosta, joka oli ihan huikea! Vaikkei autot ehkä maailman eniten sydäntä lähellä olekaan, oli opastettu kierros tosi mielenkiintonen, ja museo rakennuksena aivan käsittämätön! Kerroksia siinä on Wikipedian mukaan kahdeksan, mutta käytännössä kolmiapilan muotoisen rakennuksen seinustaa kiertää liuska niin, että kerrosten välejä ei kunnolla edes tajunnut. Mutta siis joo, jos satutte Stuttgartiin eksymään, niin suosittelen lämpimästi!


Tässä kuvassa on sitten muista projektimaista olevien mielipiteitä meistä suomalaisista. Viikon lopuksi kaikki sai kirjotella muista maista "palautetta". Jostain syystä kaikki sano meidän opettajia hulluiks... Pah, ei ne hulluja oo, ne on ihania, haha!


Muiden suunnatessa kotimatkalle me suunnattiin kohti Dachauta ja keskitysleiriä. Siellä saatiin aika ...hämmentävä opastettu kierros meidän historian opettajalta. Keskitysleirin jälkeen junailtiin Müncheniin shoppailemaan ja viettämään aikaa vielä yhdeks illaks. Seuraavan päivän kotimatka oli väsynyt.

Meidän matka oli ihan huikea! Onni oli matkassa, koska sain reissulle mukaan kolme hyvää kaveria ja koulun ehkä parhaat opettajat. En vaihtais ketään pois, mutta toisen samanlaisen viikon voisin ottaa vaikka tähän koeviikon tilalle!


Hmm... Huomasin, että näpyttelin vaihteeks tosi puhekielistä tekstiä. Onko tää kivaa luettavaa, vai tykkäättekö enemmän kirjakielen tyyppisistä ratkasuista?

1 kommentti:

  1. http://tarkoitinhyvaa.blogspot.fi/2013/02/haaste.html

    Ole hyvä =)

    VastaaPoista